Ας χαλαρώσουμε λίγο

Η Ελλάδα έκανε το τρία στα τρία στο Nations League και με νέα νίκη επί του Κοσόβου εξασφαλίζει την πρώτη θέση στον όμιλο της.

Αυτό θα σημαίνει άνοδος στην Β’ Κατηγορία της διοργάνωσης (League B), και μια δεύτερη ευκαιρία στα προκριματικά του Μουντιάλ σε περίπτωση που δεν τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις στον όμιλο της.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια άρχισαν να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια παντού (από Μέσα και αρκετό κόσμο) και μάλλον θα πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο και να προσγειωθούμε. Είναι καλό που η Ελλάδα παίρνει αυτά τα παιχνίδια και δείχνει ξανά αμυντική συνέπεια, αλλά ας μην ξεχνάμε με ποιους έπαιξε. Το να νικάς την Βόρεια Ιρλανδία, το Κόσοβο και στο “φιλικό” με την χειρότερη Κύπρο των τελευταίων 30 ετών δεν είναι έναυσμα για πανηγυρισμούς αλλά είναι το αυτονόητο αν θες να λέγεσαι σοβαρή εθνική ομάδα.

Για την ώρα όλα πάνε ρολόι, αλλά το πραγματικό κριτήριο θα είναι τα παιχνίδια με ισχυρότερους αντιπάλους που θα έχουμε στα Προκριματικά του Μουντιάλ. Οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι επί της παρούσης…