Δοκιμάζει την πρόταση Βενγκέρ η FIFA

Το πρόβλημα με τις αμφισβητούμενες φάσεις (ελέω VAR) είναι πιο έντονο από ποτέ και η FIFA ψάχνει λύσεις ώστε να μην χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση.

Μία πρόταση που έριξε στο τραπέζι ο Αρσέν Βενγκέρ τον περασμένο Φεβρουάριο, αναμένεται να δοκιμαστεί σύντομα όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η εισήγηση του Βενγκέρ έχει να κάνει με τον κανονισμό του offside ώστε το ποδόσφαιρο να γίνει και πάλι πιό επιθετικό και κατά συνέπεια πιό ελκυστικό. Συγκεκριμένα, αν το μέρος του σώματος του επιθετικού που συλλαμβάνεται οριακά offside δεν μπορεί σκοράρει, τότε δεν θα υπάρχει παράβαση. Ένα απλό παράδειγμα είναι αυτό του χεριού, αφού έχουμε δει πολλές φορές να ακυρώνονται γκολ όταν το χέρι του επιτιθέμενου είναι οριακά πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. Βεβαίως, παλαιότερα υπήρχε το λεγόμενο “η αμφιβολία είναι πάντα υπέρ του επιθετικού”, μέχρι που ήρθε το VAR και τα κατέστρεψε όλα. 😈 

Οι δοκιμές αναμένεται να γίνουν σύντομα στο Κινέζικο πρωτάθλημα (που αποτελεί σταθερό “πειραματόζωο” για την FIFA…), και αν όλα πάνε ομαλά τότε ο κανονισμός θα εφαρμοστεί και επίσημα σε όλα τα πρωταθλήματα.

Leave a Reply