Η δύσκολη θέση του Χάρι Κέιν

Ο Χάρι Κέιν έχει ζητήσει εδώ και λίγο καιρό την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Τότεναμ, ελπίζοντας σε ένα deal που θα εξυπηρετεί τόσο την ομάδα του όσο και τον ίδιο.

Βρισκόμενος στα 28 του, ο Άγγλος επιθετικός βλέπει πως στα “Σπιρούνια” δεν μπορεί να κερδίσει τίτλους, ενώ ακόμα και η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε για την επόμενη χρονιά. Λογικό είναι λοιπόν να ζητά την μεταγραφή σε έναν σύλλογο που θα μπορεί να του προσφέρει τα παραπάνω, με ιδανικό προορισμό την Αγγλία. Πόσο εφικτό όμως είναι αυτό?

Ας μην ξεχνάμε πως ο παίκτης κοστολογείται στα 120-150 εκατομμύρια, ποσό σχεδόν αδύνατον να πληρωθεί από κάποια ομάδα φέτος, αφού η σεζόν που έληξε έφερε τεράστιες ζημιές λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, ο Κέιν έχει ακόμα 3 χρόνια συμβόλαιο, που σημαίνει πως η Τότεναμ δεν θα μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων όσο αφορά το κόστος.

Από την άλλη, υπάρχει το ρίσκο του να μείνει τελικά στην ομάδα ένας παίκτης που θα είναι δυσαρεστημένος αν δεν πάρει τελικά την πολυπόθητη μεταγραφή. Οπότε στο τραπέζι μπαίνουν άλλες λύσεις ώστε να μειωθεί το κόστος, όπως η ανταλλαγή παικτών. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα… Ήδη ακούστηκε το σενάριο ανταλλαγής με τον Στέρλινγκ ώστε ο Κέιν να παραχωρηθεί στην Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που φαίνεται έχει ως προτεραιότητα. Θα δεχθεί όμως ο Στέρλινγκ να πάει στην Τότεναμ, ή όποιος άλλος παίκτης μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων?

Αυτά τα deal είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν αφού οι παράμετροι είναι πολλοί: η Τότεναμ δεν συμμετέχει στο Τσαμπιονς Λιγκ οπότε δεν αποτελεί ελκυστικό προορισμό για παίκτες από το πάνω ράφι. Ακόμη όμως και αν συμφωνήσουν κάποιοι στη μετακίνηση, αρχίζει η σειρά διαπραγματεύσεων των συμβολαίων που τα πάντα μπορεί να χαλάσουν την τελευταία στιγμή. Και επιπλέον η Τότεναμ δεν έχει ακόμα ανακοινώσει νέο προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να έχει και τον πρώτο λόγο για τους παίκτες που θα έρθουν! 

Αν το όλο θέμα δεν κλείσει γρήγορα μέσα στις επόμενες ημέρες, προβλέπεται ένα μακρύ καλοκαίρι για τον Χάρι Κέιν με αβέβαιο τέλος.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
@LazarosJ1