Είναι τελικά ο Μέσι ο κορυφαίος όλων των εποχών?

Το αιώνιο ερώτημα που πάντα ταλανίζει αυτούς που βλέπουν τους παίκτες με… οπαδικά αισθήματα είναι αν τελικά ο Λιονέλ Μέσι είναι ο GOAT.

Ο 35χρονος Αργεντίνος έφερε εις πέρας την αποστολή του έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το τουρνουά. Κατέκτησε το τρόπαιο που του έλειπε και για το οποίο πολλοί έλεγαν πως δίχως αυτό δεν μπαίνεις καν στη συζήτηση για το αν είσαι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Η λογική των αριθμών δείχνει όμως πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος αφού πλέον δεν του λείπει τίποτα.

Στην τελική όμως, αυτό (και επιτρέψτε μας την έκφραση) θα είναι πάντα ένα δίλημμα ηλιθίων. Να χαιρόμαστε που θαυμάσαμε αυτόν τον παίκτη και εξακολουθούμε να τον θαυμάζουμε, όπως και τους Μαραντόνα, Πελέ, Ρονάλντο κτλ. Γιατί να μπαίνουμε σε τέτοια διαδικασία σκέψης αφού ο κάθε παίκτης είχε τα δικά του χαρακτηριστικά και την δική του εποχή? Είναι όλοι τους οι κορυφαίοι και δεν θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει μόνο ένας. Ο μεγάλος νικητής άλλωστε μετά από αυτόν τον τελικό, είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο που αποδεικνύει πως είναι το GOAT όλων των αθλημάτων και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ!