Η ανατομία ενός γκολ για σεμινάριο

Το παιχνίδι ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ιαπωνία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, ήταν από τα πλέον εντυπωσιακά της διοργάνωσης.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως το αουτσάιντερ πήγε να πετάξει έξω το μεγάλο φαβορί, ούτε πως το Βέλγιο κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να γυρίσει το παιχνίδι από 0-2 σε 3-2.

Το σήμα κατατεθέν του αγώνα ήταν το τρίτο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και η τελειότητα του σε δημιουργία και εκτέλεση. Τρία σημεία σε μία φάση που έδεσαν άψογα στο χειρότερο χρονικά σημείο για κάθε ομάδα.

1) Η γρήγορη σκέψη του Κουρτουά, που ενώ είχε μόλις γλιτώσει την ομάδα του από ένα γκολ είδε γήπεδο και έδωσε έναυσμα για μιά τελευταία αντεπίθεση.

2) Το μπάσιμο σαν πλέι-μέικερ του Ντε Μπράουνε, που έδωσε εξαιρετική πάσα στον Μονιέ που έβγαινε από τα δεξιά. Πρόκειται για την τέλεια πάσα, που ούτε καθυστερεί τον παίκτη που την λαμβάνει, αλλά τον βρίσκει πάνω στην επιτάχυνση του! Μετρ στο είδος του σε αυτά ο Ντε Μπράουνε άλλωστε…

3) Το τελικό κόψιμο του Μονιέ στην περιοχή με αποδέκτη τον Λουκάκου, που όμως σε κλάσματα δευτερολέπτου είδε πως θα ήταν πολύ πιο έυκολο το τελείωμα για τον ερχόμενο από πίσω του Σαντλί. Ένα απλό dummy του Λουκάκου, και ο Σαντλί έβαλε το πιο εύκολο αλλά και πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του.