ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2019

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2019

Ρόστερ ομάδων, πρόγραμμα, βαθμολογίες και αποτελέσματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2019 (FIBA Basketball World Cup)

Το Sportdata σας προσφέρει τους ομίλους, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του Μουντομπάσκετ 2019 (FIBA Basketball World Cup). Επιπλέον μπορείτε να δείτε όλα τα ρόστερ των εθνικών ομάδων σε ένα μοναδικό αφιέρωμα!

Η διοργάνωση διεξάγεται από τις 31 Αυγούστου ως και τις 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, και σε αυτήν συμμετέχουν οι 32 ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση μέσω των προκριματικών αγώνων (εκτός της Κίνας που προκρίθηκε αυτόματα ως διοργανώτρια).

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το τουρνουά διεξάγεται σε οκτώ διαφορετικές πόλεις της Ασιατικής χώρας, με τον μεγάλο τελικό να πραγματοποιείται στο Πεκίνο. Η Κίνα κέρδισε την διοργάνωση εξασφαλίζοντας διπλάσιους ψήφους από τις Φιλιππίνες (14 έναντι 7) στην τελική ψηφοφορία.

ΦΟΡΜΑΤ

Η διοργάνωση αποτελείται απο οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων, και οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση (Β’ Φάση-Γύρος των 16). Στην συνέχεια διαμορφώνονται τέσσερις νέοι όμιλοι, και οι πρώτοι δύο προκρίνονται στα προημιτελικά όπου ακολουθούν αγώνες νοκ-αουτ ως και τον τελικό.

Σημειώνεται πως στην Β’ Φάση, οι ομάδες που προκρίθηκαν παίρνουν μαζί τους το αποτέλεσμα που έφεραν με την έταιρη ομάδα που προκρίθηκε από τον αρχικό όμιλο τους. Δεν αναμετρούνται εκ νέου οι δύο αυτές ομάδες στον νέο όμιλο.

Παράλληλα δημιουργούνται και τέσσερις ακόμα όμιλοι, όπου συμμετέχουν οι ομάδες που θα αγωνιστούν για τις θέσεις 17-32.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Δείτε στο μεγάλο αφιέρωμα του Sportdata όλα τα ρόστερ των ομάδων, καθώς και τους ομίλους με το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα (sidebar ΜΕΝΟΥ).

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Δείτε στην παρακάτω εικόνα τις πόλεις της Κίνας στις οποίες διεξάγεται το Μουντομπάσκετ 2019.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Το Μουντομπάσκετ 2019 θα λειτουργήσει επίσης σαν προκριματική φάση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην Ιαπωνία. Την απευθείας πρόκριση θα εξασφαλίσουν οι πρώτες δύο ομάδες της Ευρώπης και Αμερικής, και οι πρώτοι της Ασίας, Αφρικής και Ωκεανίας (συνολικά 7 ομάδες). Η Ιαπωνία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως διοργανώτρια.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΙΚΗΤΩΝ

Δείτε όλους τους νικητές αλλά και λεπτομέρειες των προηγούμενων διοργανώσεων του Μουντομπάσκετ από την ενότητα ΙΣΤΟΡΙΚΑ / ΜΠΑΣΚΕΤ / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ.

ΜΕΝΟΥ:

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2019