Ούτε μία στο εκατομμύριο

Επειδή κανένα θέμα δεν είναι ανεπίκαιρο στα αθλητικά, καλό είναι να αναφερθούμε λίγο και στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για την διοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

Η Ελλάδα βεβαίως δεν έχει τις υποδομές να καταθέσει από μόνη της πρόταση, αλλά επειδή είναι στη μόδα να φιλοξενούν πλέον πολλαπλές χώρες μία διοργάνωση θέλει να το επιχειρήσει μαζί με την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία. Με λίγα λόγια εμείς το πάμε λίγο παραπέρα, αφού η πρωτοτυπία εδώ είναι πως πρόκειται για τρεις χώρες από τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι τελικές υποψηφιότητες και αν τελικά θα μπει στην διαδικασία η Ελλάδα, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως μια τέτοια ιδέα είναι ήδη καταδικασμένη.

Την στιγμή που το Μουντιάλ του Κατάρ δέχεται σαμποτάζ από πολλαπλές μεριές για το μαύρο χρήμα που έπεσε στο παρασκήνιο, εμείς βάζουμε ξανά στο τραπέζι διοργάνωση που αφορά την Μέση Ανατολή. Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα στην οποία καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρές ενώ και λειτουργικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα. Φανταστείται να είστε φίλαθλος που θέλει να δει το Μουντιάλ από κοντά, και να πρέπει να ταξιδέψεις σε τρεις διαφορετικές ηπείρους για να το καταφέρεις!

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα μετα βίας θα διοργανώσει έναν τελικό Conference League, της ευρωπαϊκής διοργάνωσης των φτωχών δηλαδή. Το Μουντιάλ, έστω και με συνδιοργάνωση είναι απλά μια ουτοπία και είναι άξιο απορίας πως προέκυψε μια τέτοια ιδέα.

Κ.Γ.