ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018

Όμιλοι, πρόγραμμα, βαθμολογίες, αποτελέσματα και ρόστερ ομάδων του Μουντιάλ 2018

Το Sportdata σας προσφέρει το απόλυτο άλμπουμ-αφιέρωμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, με όλους τους ομίλους, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα, όπως και τα ρόστερ όλων των εθνικών ομάδων που θα βρίσκονται στο Μουντιάλ.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η φετινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθεί στην Ρωσία απο τις 14 Ιουνίου 2018, ως και τις 15 Ιουλίου που θα γίνει ο τελικός στο Λουζνίκι της Μόσχας. Αυτό θα είναι το 21ο Μουντιάλ της ιστορίας και πρώτο που διοργανώνουν οι Ρώσοι, έχοντας κερδίσει τους υπόλοιπους υποψήφιους που ήταν οι Αγγλία, Ολλανδία/Βέλγιο και Ισπανία/Πορτογαλία. Νωρίτερα είχαν θέσει υποψηφιότητα και οι Μεξικό, Ινδονησία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Η.Π.Α., που για διάφορους λόγους απέσυραν τις προτάσεις τους σταδιακά.

Οι 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση προέκυψαν απο μια μακρόχρονη διαδικασία προκριματικών που διήρκησε δύο χρόνια, με εξαίρεση την Ρωσία που ως διοργανώτρια πήρε αυτόματα το εισητήριο. Συνολικά η Ευρώπη θα έχει 14 αντιπρόσωπους, η Νότια Αμερική 5, η Κεντρική/Βόρεια Αμερική 3, η Αφρική 5 και η Ασία 5 συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας που παλαιότερα αγωνιζόταν ως εκπρόσωπος της Ωκεανίας. Οι χώρες που θα πάρουν μέρος είναι οι εξής: Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Παναμάς, Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Περού, Ουρουγουάη, Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Κορέα, Αίγυπτος, Μαρόκο, Νιγηρία, Σενεγάλη και Τυνησία.

ΤΟ ΦΟΡΜΑΤ

Το φορμάτ της διοργάνωσης παραμένει το ίδιο με τις προηγούμενες, και αποτελείται απο 8 ομίλους των 4 ομάδων. Έπειτα απο την ολοκλήρωση των αγώνων της πρώτης φάσης, οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς προκρίνονται στους 16. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των ομάδων το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά των γκολ, το δεύτερο η καλύτερη επίθεση, και τρίτο η κλήρωση. Απο την φάση των 16 και έπειτα οι αγώνες είναι νοκ-αουτ, με το πρόγραμμα των διασταυρώσεων να είναι προκαθορισμένο.

ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΩΝ

Στο μεγάλο αφιέρωμα που προσφέρει το Sportdata μπορείτε να δείτε όλα τα ρόστερ των εθνικών ομάδων που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση, πλαισιωμένα απο ιστορικά και στατιστικά στοιχεία για κάθε χώρα. Στους πίνακες μπορείτε να δείτε το σύνολο των παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ, ενώ αυτό θα ανανεωθεί όταν οι προπονητές κάθε χώρας ανακοινώσουν την τελική 23αδα που θα αποτελεί την αποστολή της ομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Links

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018