Προβληματισμός για τα τρίποντα!

Αυξημένος προβληματισμός για τα πολλά τρίποντα που μπαίνουν στα παιχνίδια επικρατεί τελευταία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, το NBA.

Με τα ποσοστά ευστοχίας να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τις ομάδες και με τα προσωπικά ρεκόρ να σπάνε το ένα μετά το άλλο, οι ειδικοί του αθλήματος σκέφτονται πως μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα του μπάσκετ.

Είναι γεγονός πως αν μια ομάδα ή κάποιος παίκτης βρεθούν σε εξαιρετική ημέρα, μπορούν να σκοτώσουν τον αντίπαλο βάζοντας άκυρο σε όποια συστήματα βρεθούν απέναντι τους. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορείς να κατηγορήσεις μία ομάδα επειδή έχει εξαιρετικούς σουτέρ (!) οπότε οι ισορροπίες είναι λεπτές.

Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα δήλωσε χαρακτηριστικά πως παλαιότερα το πρόβλημα ήταν τα πολλά καρφώματα και πως δεν τίθεται θέμα για τα τρίποντα. Ωστόσο, μία από τις σκέψεις στο πρόσφατο παρελθόν ήταν να μεγαλώσει και άλλο η γραμμή των 7.24, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν τέτοια πλάνα.

Το θέμα επανήλθε ξανά στη φόρα όταν στον αγώνα All-Star της χρονιάς είδαμε παίκτες όπως ο Στεφ Κάρι να ευστοχούν με χαρακτηριστική άνεση σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου.