Ροσίτσκι: “Η Ελλάδα το άξιζε το 2004”

Για το Euro του 2004, την Ελλάδα, αλλά και για την φετινή ομάδα της Τσεχίας αναφέρθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, Τόμας Ροσίτσκι.

Ο παλαίμαχος άσσος θυμήθηκε το Euro 2004 όπου οι Τσέχοι αποκλείστηκαν από την Ελλάδα στον ημιτελικό αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Είχαμε πολύ καλή ομάδα τότε και όλοι οι παίκτες αγωνίζονταν σε κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη. Παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο που πιστεύω άρεσε στον ουδέτερο φίλαθλο. Δείτε για παράδειγμα το παιχνίδι με την Ολλανδία. Ξέραμε πως είχαμε δυνατό σύνολο, αλλά δεν είχαμε στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου πριν το τουρνουά. Όταν όμως ξεκίνησαν τα παιχνίδια αρχίσαμε να το πιστεύουμε”.

“Η Ελλάδα δικαιούται τα εύσημα για αυτό που πέτυχε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό του ημιτελικού και γενικά ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Αυτό που έκαναν ήξεραν να το κάνουν πολύ καλά”. 

Αναφερόμενος στην Τσεχία και το φετινό Euro ο Ροσίτσκι τόνισε: “Υπάρχει ενθουσιασμός για τους νέους παίκτες της εθνικής, όπως για παράδειγμα τον Άνταμ Χλόζεκ. Είναι ένας πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής και ήδη αρκετά ώριμoς. Πιστεύω θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εθνική μελλοντικά”.