ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βαθμολογίες και αποτελέσματα των μεγαλύτερων διοργανώσεων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

SUPER LEAGUE

Η άλλοτε Α’ εθνική Κατηγορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος αποτελείται απο 16 ομάδες που δίνουν συνολικά 30 αγώνες την σεζόν (εντός-εκτός). Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δυο ομάδων, μετράνε τα μεταξύ τους αποτελέσματα, χωρίς να ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Από την περίοδο 2017-18 το φορμάτ αλλάζει για ακόμα μία φορά, με τα Play-Off να μην ισχύουν πια. Πλέον ο πρωταθλητής και οι ευρωπαϊκές θέσεις θα κρίνονται απλά από την συγκομιδή των βαθμών στην διάρκεια της κανονικής σεζόν. Οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Football League.

CYPRUS LEAGUE

Η μεγαλύτερη κατηγορία του Κυπριακού πρωταθλήματος αποτελείται απο 14 ομάδες, που δίνουν συνολικά 26 αγώνες στην διάρκεια της κανονικής περιόδου (εντός-εκτός). Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ομάδων μετράνε τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Στην λήξη της κανονικής περιόδου, οι πρώτοι έξι σχηματίζουν ένα νέο μίνι πρωτάθλημα όπου θα δώσουν διπλά παιχνίδια κρατόντας τους βαθμούς που έχουν ήδη μαζέψει. Με το τέλος των πλέι-οφ βγαίνει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη. Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7 με 12 σχηματίζουν και αυτές ένα νέο μίνι πρωτάθλημα, και με το τέλος του υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία η τελευταία ομάδα. Οι δύο τελευταίες ομάδες της κανονικής διάρκειας υποβιβάζονται απευθείας.

BUNDESLIGA, LIGUE 1

Το Γερμανικό Πρωτάθλημα αποτελείται απο 18 ομάδες που δίνουν συνολικά 34 αγώνες στην διάρκεια της σεζόν (εντός-εκτός). Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ομάδων μετράει η συνολική διαφορά τερμάτων. Όποιος τερματίσει πρώτος κατακτάει το Πρωτάθλημα, ενώ οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται στην Bundesliga 2. Ο 16ος της βαθμολογίας δίνει διπλό αγώνα νοκ-αουτ (μπαράζ) με τον 3ο της Bundesliga 2 για να καθοριστεί ποια ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα την επόμενη σεζόν. Στον αγώνα των play-out, ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Το ίδιο ακριβώς φορμάτ ισχύει και στο Γαλλικό πρωτάθλημα, που όμως αποτελείται από 20 ομάδες (ο 17ος δίνει μπαράζ με τον τρίτο της Ligue 2).

SERIE A, PREMIER LEAGUELA LIGA

Τα πρωταθλήματα Ιταλίας, Αγγλίας και Ισπανίας, αποτελούνται απο 20 ομάδες που δίνουν συνολικά 38 αγώνες στην διάρκεια της σεζόν (εντός-εκτός). Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ομάδων, μετράει η συνολική διαφορά τερμάτων σε Αγγλία, ενώ σε Ισπανία και Ιταλία μετράνε τα μεταξύ τους αποτελέσματα χωρίς να ισχύει το εκτός έδρας γκολ (μόνο στην LaLiga). Όποιος τερματίσει πρώτος κατακτά το Πρωτάθλημα, ενώ οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται στην δέυτερη κατηγορία.

BASKET LEAGUE

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα Basket League (A1), αποτελείται απο 14 ομάδες που δίνουν συνολικά 26 αγώνες στην διάρκεια της κανονικής περιόδου (εντός-εκτός). Οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2, ενω οι πρώτοι οκτώ εισέρχονται στα play-off, που καθορίζουν τον Πρωταθλητή και τις Ευρωπαϊκές θέσεις.

FIFA RANKING

Το Sportdata σας προσφέρει κάθε μήνα την λίστα με τις πρώτες τριάντα χώρες της Παγκόσμιας Κατάταξης Ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Την επίσημη λίστα εκδίδει μηνιαία η FIFA, χωρίς σταθερή ημερομηνία.

CHAMPIONS LEAGUE, EUROPA LEAGUE, EUROLEAGUE

Μέσω του Sportdata μπορείτε επίσης να δείτε μέσω αναλυτικών σελίδων το πρόγραμμα, τις βαθμολογίες και τα αποτελέσματα των διοργανώσεων του Τσάμπιονς Λίγκ, Γιουρόπα Λιγκ και Ευρωλίγκα.

UEFA NATIONS LEAGUE

Δείτε όλους τους ομίλους της προκριματικής φάσης του Πρωταθλήματος Εθνών! Όλο το πρόγραμμα, οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα, όπως επίσης και τα ρόστερ των ομάδων που συμμετέχουν!

Links