EUROPA CONFERENCE LEAGUE

EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Βαθμολογίες, πρόγραμμα και αποτελέσματα Ομίλων του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ 2022 – 2023

Το Sportdata σας προσφέρει όλο το πρόγραμμα του Europa Conference League, με όλους τους ομίλους, τις βαθμολογίες και τα αποτελέσματα. Στις σελίδες μπορείτε να βρείτε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης απο τα προκριματικά μέχρι και τον τελικό.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Πρόκειται για τη νέα διοργάνωση της UEFA και τρίτη στην ιεραρχία μετά το Champions League και το Europa League. Ο νικητής της διοργάνωσης εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του επόμενου Γιουρόπα Λιγκ, εκτός φυσικά και αν έχει εξασφαλίσει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος. Αυτή είναι η δεύτερη έκδοση του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ στο ντεμπούτο της διοργάνωσης πέρυσι (2021-22) η Ρόμα κατέκτησε το Κύπελλο στον τελικό απέναντι στην Φέγενορντ.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Αρχικά υπάρχουν τρεις προκριματικές φάσεις που ανδεικνύουν τους νικητές μέσω διπλών αγώνων νοκ-αουτ, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν τα Play-Off με το ίδιο φορμάτ. Στην Β’ προκριματική Φάση εισέρχονται οι 3 αποκλεισμένες ομάδες από την Προ-Προκριματική Φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και οι 15 αποκλεισμένες ομάδες της Α’ Προκριματικής Φάσης.

Στην 3η φάση εισέρχεται μία ομάδα που αποκλείστηκε από την Α’ Προκριματική Φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στα Play-Off εισέρχονται 8 ομάδες που αποκλείστηκαν από την Γ’ Προκριματική Φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ

Υπάρχουν 8 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις πρώτες να προκρίνονται απευθείας στην Φαση των 16. Στην φάση των ομίλων εισέρχονται και 10 ομάδες που αποκλείστηκαν από τα Play-Off του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στην Προκριματική Φάση των 16 (προηγείται της φάσης των 16) είσέρχονται και 8 ομάδες που τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η Προκριματική Φάση των 16 είναι κάτι νέο από την UEFA, ώστε οι 2οι των ομίλων να συγκρουστούν με τους 3ους των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Από εκεί και έπειτα υπάρχουν διπλοί αγώνες νοκ-αουτ μέχρι τον μονό τελικό.

ΤΕΛΙΚΟΣ 2023

Ο τελικός του Κόνφερενς Λιγκ για την σεζόν 2022-23 διεξάγεται στο “Sinobo”, στην Πράγα (Τσεχία).

ΜΕΝΟΥ:

EUROPA CONFERENCE LEAGUE