ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

Βαθμολογίες, πρόγραμμα, αποτελέσματα και όμιλοι των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Το Sportdata σας προσφέρει όλους τους ομίλους, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 που θα διεξχαθεί στο Κατάρ. Στις σελίδες περιλαμβάνονται όλοι οι όμιλοι σε Ευρώπη, Νότια Αμερική, Βόρεια – Κεντρική Αμερική – Καραϊβική, Αφρική, Ασία και Ωκεανία.

ΕΥΡΩΠΗ (Όμιλοι: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Play-Off)

Απο τις 32 ομάδες του Μουντιάλ, οι 13 θα είναι Eυρωπαϊκές. Η προκριματική διαδικασία στην Ευρώπη αποτελείται απο 10 ομίλους με τον πρώτο σε κάθε όμιλο να παίρνει απευθείας την πρόκριση. Στην φάση των play-off θα αγωνιστούν οι δεύτεροι του κάθε ομίλου, ενώ σε αυτούς θα προστεθούν και οι δύο επιλαχούσες χώρες που προέκυψαν από το UEFA Nations League 2020-2021 (δηλαδή οι νικητές των ομίλων που δεν τερμάτισαν στην πρώτη δυάδα και θα οριστούν βάσει της τελικής κατάταξης του Nations League). Οι 12 αυτές ομάδες θα αγωνιστούν σε αγώνες νοκ-αουτ σε δύο φάσεις πρόκρισης (των 12 και των 6), με τους τρεις τελικούς νικητές να εξασφαλίζουν τα τελευταία Ευρωπαϊκά εισιτήρια.

ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η προκριματική διαδικασία στην Νότια Αμερική αποτελείται απο έναν μόνο όμιλο των 10 ομάδων. Οι ομάδες θα δώσουν διπλούς αγώνες μεταξύ τους, και οι τέσσερις πρώτοι της τελικής βαθμολογίας παίρνουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ. Ο πέμπτος της βαθμολογίας θα δώσει διπλό αγώνα μπαράζ με τον νικητή του αγώνα μπαράζ της Ασίας, και ο τελικός νικητής παίρνει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Αφού πρώτα ακολουθούν δύο προκριματικές φάσεις με τα μικρότερα έθνη, διαμορφώνεται ο τελικός τρίτος γύρος που αποτελείται απο 8 χώρες. Στον τρίτο γύρο έχουν ήδη προκριθεί απευθείας οι Η.Π.Α., Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό και Τζαμάικα. Όπως και με την Νότια Αμερική, υπάρχει ένας και μοναδικός όμιλος οπου οι ομάδες δίνουν μεταξύ τους διπλούς αγώνες. Οι πρώτοι τρεις της τελικής βαθμολογίας παίρνουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ, ενώ ο τέταρτος θα δώσει διπλό αγώνα μπαράζ με τον νικητή του ομίλου της Ωκεανίας, και ο τελικός νικητής παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θυμίζουμε πως στην όλη διαδικασία συμμετέχουν και οι ομάδες που ανήκουν στην Κεντρική Αμερική και Καραϊβική.

ΑΦΡΙΚΗ

Μετά την πρώτη φάση οπου οι μικρότερες σε δυναμικότητα χώρες αναμετρούνται σε νοκ-αουτ παιχνίδια, ακολουθεί η δεύτερη φάση με τον σχηματισμό 10 ομίλων. Οι ομάδες δίνουν διπλούς αγώνες μεταξύ τους, και ο πρώτος του κάθε ομίλου προκρίνεται στην τρίτη φάση των Play-Off. Εκεί, οι 10 νικητές θα αναμετρηθούν σε διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια όπου θα προκύψουν οι 5 ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ.

ΑΣΙΑ – ΩΚΕΑΝΙΑ

Στην Ασία, μετά τις πρώτες δύο φάσεις όπου προκρίνονται συνολικά 12 ομάδες, διαμορφώνεται η τελική προκριματική φάση που αποτελείται απο δύο ομίλους των έξι ομάδων. Οι ομάδες του κάθε ομίλου δίνουν διπλούς αγώνες μεταξύ τους, και οι πρώτοι δύο απο κάθε γκρουπ προκρίνονται στο Μουντιάλ. Οι τρίτοι του κάθε ομίλου δίνουν μεταξύ τους διπλό αγώνα νοκ-αουτ, και ο νικητής δίνει επιπλέον διπλό αγώνα νοκ-αουτ με τον πέμπτο του ομίλου της Νότιας Αμερικής. Ο τελικός νικητής παίρνει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θυμίζουμε, πως το Κατάρ έχει ήδη προκριθεί ως διοργανώτρια χώρα.

Στην Ωκεανία αρχικά υπάρχει η πρώτη φάση με δύο ομίλους όπου αγωνίζονται συνολικά 11 ομάδες. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου διασταυρώνονται μεταξύ τους σε διπλά νοκ-αουτ παιχνίδια. Οι δύο νικητές θα αναμετρηθούν μεταξύ τους επίσης σε διπλό αγώνα νοκ-αουτ και η ομάδα που θα προκριθεί δίνει διπλό αγώνα μπαράζ με τον τέταρτο του ομίλου της Βόρειας Αμερικής. Ο τελικός νικητής παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Να σημειωθεί οτι η Αυστραλία αγωνίζεται ως μέλος της Ασίας και όχι της Ωκεανίας.

ΜΕΝΟΥ:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022