ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022

Όμιλοι, πρόγραμμα, βαθμολογίες, αποτελέσματα και ρόστερ ομάδων του Μουντιάλ 2022 (FIFA WORLD CUP)

Το Sportdata.gr σας προσφέρει το απόλυτο άλμπουμ-αφιέρωμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, με όλους τους ομίλους, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα, όπως και τα ρόστερ όλων των εθνικών ομάδων που θα βρίσκονται στο Μουντιάλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ!

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η φετινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Κατάρ απο τις 20 Νοεμβρίου 2022 ως και τις 18 Δεκεμβρίου που θα γίνει ο μεγάλος τελικός στο Lusail Iconic Stadium. Αυτό θα είναι το 22ο Μουντιάλ της ιστορίας σίγουρα το πλέον αμφιλεγόμενο, αφού θα φιλοξενηθεί από μία μικρή χώρα χωρίς παράδοση στο άθλημα. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται χειμώνα και όχι καλοκαίρι. Ο λόγος είναι οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Μέση Ανατολή κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση προέκυψαν απο μια μακρόχρονη διαδικασία προκριματικών που διήρκησε δύο χρόνια, με εξαίρεση το Κατάρ που ως διοργανώτρια χώρα πήρε αυτόματα το εισιτήριο. Συνολικά η Ευρώπη θα έχει 13 αντιπρόσωπους, η Νότια Αμερική 4, η Κεντρική/Βόρεια Αμερική 4, η Αφρική 5 και η Ασία 6 συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας που παλαιότερα αγωνιζόταν ως εκπρόσωπος της Ωκεανίας.

ΤΟ ΦΟΡΜΑΤ

Το φορμάτ της διοργάνωσης παραμένει το ίδιο με τις προηγούμενες, και αποτελείται απο 8 ομίλους των 4 ομάδων. Έπειτα απο την ολοκλήρωση των αγώνων της πρώτης φάσης, οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς προκρίνονται στους 16. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των ομάδων το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά των γκολ, το δεύτερο η καλύτερη επίθεση, και τρίτο η κλήρωση. Απο την φάση των 16 και έπειτα οι αγώνες είναι νοκ-αουτ, με το πρόγραμμα των διασταυρώσεων να είναι προκαθορισμένο.

ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΩΝ

Στο μεγάλο αφιέρωμα που προσφέρει το Sportdata μπορείτε να δείτε όλα τα ρόστερ των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στην διοργάνωση, πλαισιωμένα απο στατιστικά στοιχεία για κάθε χώρα. Στους πίνακες μπορείτε να δείτε το σύνολο των παικτών που απαρτίζουν το 26μελές ρόστερ, ενώ παράλληλα μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέρον ιστορικές αναφορές για κάθε ομάδα από προηγούμενα Μουντιάλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΜΕΝΟΥ:

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022